Help zichtbaarheid! Ik weet niet wat ik moet schrijven

Kleine waarschuwing: na het lezen van deze blog heb jij geen excuus meer om niks op papier te krijgen.

Herkenbaar? Je wilt wel wat schrijven maar ja.. waar begin je dan en wat schrijf je dan precies? Of je loopt buiten en hebt een briljant idee, maar als je dan achter de computer zit ben je het allang kwijt. Pffffff… moeilijk, lastig, ingewikkeld. Tja de 1 houd ervan, de ander haat het: teksten schrijven.

Oké, even een reality check en een kleine waarschuwing: je gaat hieronder een wake up call krijgen.

Ik ga hier niet vertellen dat schrijven hogere wiskunde is, en dat sommige dat kunnen en andere gewoon niet. De’ ja maar ik heb dyslexie kaart ‘hoef je bij mij niet te spelen want dat heb ik ook. De vraag is heel simpel: wil je er wat mee?

Ja?

Doe er dan wat mee.

Wil je er niks mee maar vind je het wel belangrijk? Dan óf niet zeuren en doen (want niet alles is leuk als je ondernemer bent) óf besteed het uit. Wil je er niks mee? Ook prima, maar dan niet gaan klagen dat je niet zichtbaar bent enzo.

9 tips die jou direct in de schrijfstand zetten.

 

  1. Plan tijd in, ga zitten en blijf zitten. Geef jezelf een grote schop onder je hol, vraag jezelf even af wat nu het probleem is en ga schrijven. Blijf schrijven en daarna kun je schrappen en finetunen. Heel vaak denken we veel te moeilijk. Maar denk nou niet dat jij hier het epistel van je leven moet gaan zitten schrijven. Een 20 pagina dik boekwerk waar alles wetenschappelijk onderbouwd is…. hou op hoor. Dat is Truus die daar lekker aangaat. Dus stap 1: doe niet zo moeilijk en stop met beren op de weg te trekken. Als je nu geïrriteerd raakt terwijl je dit leest en denkt dat “ik wel makkelijk praten heb” dan zou ik juist even doorlezen want geloof me dit gaat dus over jou.
  2. Statemanagement. Zorg dat je in de juiste state of mind komt. Wat kan helpen is  ervoor zorgen dat je comfortabel zit. Een lekkere stoel, een bakje koffie, een fijn muziekje. Breng jezelf in the mood.
  3. Maak een ideeëndocument. Dit kan een boekje zijn in je tas of een document op je drive waar jij al je ideeën snel even neerkrabbelt als ze te binnen schieten. Uitwerken komt later wel.
  4. Kijk gewoon wat de rest doet. Denk nou niet dat iedereen zo onwijs origineel zit te zijn. Jouw tone of voice, jouw visie maakt het origineel maar dat betekent niet dat je als één of andere Einstein ook een onderwerp moet bedenken waar nog nooit iets over geschreven is.
  5. Herhaal je content. De wereld is vluchtig. Mensen lezen slecht, kijken amper, scrollen al zittend op de wc keihard langs alles heen, dus maak je niet druk en hergebruik je content.
  6. Gebruik tools om het leven makkelijker te maken. Je hebt hele fijne planningstools zoals SmarterqueChat GTP kan je ook mega helpen met ideeën verzamelen en zelfs met het schrijven. Let wel op: de stijl van Chat GTP is erg herkenbaar dus gooi nog wel even jouw sausje eroverheen. Je wilt ten slotte opvallen toch? En jij bent altijd de leukste versie van jou. Mensen voelen namelijk de oprechtheid en de echtheid door je bericht heen.
  7. Wat voor jou heel simpel en logisch is en wat je vanzelf doet, daar moet je over schrijven. Dat is namelijk jouw superpower. Dat maakt jou uniek en is voor een ander mega interessant en inspirerend.
  8. Weet wat jouw ideale klant voor vragen, wensen en/of problemen heeft. Dat is namelijk interessant om over te lezen.
  9. Wees ook een mens dus niet alleen de professional. Je wilt jouw ideale klant aantrekken, dat ze je goed vinden als expert. Maar het moet je ook gegund worden dus ze moeten je ook leuk vinden. Een foto van je gezin, hond, hamster of je weekend is dus ook heel leuk maar.. houd de balans.

 

Sta je aan? Top!

 

Voel je toch nog een klein remmetje? En heb je echt geen idee waar je over moet schrijven? Check dan even dit filmpje! Conclusie: maak het dus niet onnodig moeilijk, er zijn genoeg dingen in het leven die namelijk mega moeilijk zijn. Maak van je business daar niet 1 van.

 

En heb je hulp nodig, stuur me dan gerust een bericht….