Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap is wat mij betreft de kern van iedere onderneming. Het begint bij jou en als jij een 7 bent kan je bedrijf nooit een 9 worden. De grap is dan ook dat binnen een onderneming het echte probleem meestal bij de ondernemer zelf zit.

Persoonlijk leiderschap draait om leiding geven aan jezelf op zo’n manier dat jij jouw 2.o versie kan worden. In dit artikel 5 redenen om direct aan de slag te gaan met jouw persoonlijk leiderschap.

1. Zelfbewustzijn als basis – it’s all about you!

Persoonlijk leiderschap begint met zelfbewustzijn. Weten wie je bent, wat jouw (kern)waarden zijn en wat je drijft. Het zorgt ervoor dat je heel bewust keuzes maakt die in lijn met je ambities & doelen. Doordat je weet wat jouw superpower is, waar ruimte zit voor verbetering en wat jouw kernwaarden zijn kun je heel effectief jouw koers bepalen en ook gaan varen.

2. Laser scherpe focus

Persoonlijk leiderschap gaat over het stellen van duidelijke doelen en het nastreven ervan met vastberadenheid. Weten wat je wilt bereiken en doelgericht een plan maken om het te bereiken.

3. Tijdmanagement

Tijd is kostbaar, en persoonlijk leiderschap vereist een vaardige beheersing van tijdsmanagement. Het vermogen om effectief je tijd te beheren, prioriteiten te stellen en taken te delegeren, is cruciaal voor het bereiken van zowel zakelijk als persoonlijk succes. Door bewuste keuzes te maken over hoe je je tijd besteedt, kun je meer voldoening halen uit je inspanningen en de balans behouden. Je wilt tenslotte niet in een zogenaamde overdrive terecht komen doordat je de balans verlies.

4. Zelfmotivatie en veerkracht – Jezelf even een goede schop onder de kont geven

Jezelf verder ontwikkelen is geregeld een flinke uitdaging. Je zal merken dat jouw hoofd je graag laat doen wat je deed en dat uit de comfortzone gaan en de groeizone betreden veel energie en vastberadenheid kost. Heel simpel gezegd, je hebt jarenlang een programma stevig geïnstalleerd en nu ga je nieuwe verbindingen aanleggen en nieuwe programma’s op je harde schijf zetten en ons primitieve brein vind dit nou niet perse nodig 😉 En dan heb je 2 keuzes of je gaat even ‘huilie, huilie’ doen of je geeft jezelf liefdevol een schop onder de kont en gaat gewoon doen wat je te doen hebt. Geen tijd voor je Excuus Truus die parkeer je maar even in de hoek.

Persoonlijk leiderschap gaat over vermogen om jezelf te motiveren, zelfs in moeilijke tijden. Doorzetten daar waar een ander stopt, in de actiestand komen en blijven. Een mega belangrijke skill is daarbij het ontwikkelen van veerkracht dus uit de ‘huilie huilie stand’ blijven. Leren omgaan met tegenslag en falen niet meer als falen te zien maar als leren en zo sterker te worden door alles wat even niet direct gaat zoals je zou willen.  Het creëren van een zogenaamde winnaarsmindset.

5. Empathie en effectieve communicatie

Leiderschap gaat niet alleen over het beheersen van jezelf, maar ook over het begrijpen van anderen. Het vermogen om naar anderen te luisteren, begrip te tonen en helder te communiceren zorgt niet alleen voor een fijne samenwerking maar geeft ook gewoon een positieve boost. Weg met al die ruis en onderstroom, gewoon open & eerlijk echt in verbinding.

Conclusie

Persoonlijk leiderschap is dus geen eindbestemming die je even afvinkt, maar eerder een voortdurende reis. Een hele gave reis want alles wat in investeert in dit stuk daar wordt jouw leven fijner van. Het gaat dus over doen wat je te doen hebt, dapper durven zijn, moeilijke keuzes maken en zo een makkelijker en fijner leven krijgen. Door zelfbewustzijn, laser scherpe focus, effectief tijdmanagement, zelfmotivatie, en empathie te omarmen, kun je de leider van je eigen leven worden. En misschien wel het mooiste….je ontdekt niet alleen hoe mega sterk je zelf bent, maar door jezelf te ontwikkelen en te kiezen voor groei inspireer je ook anderen om hetzelfde te doen. Persoonlijk leiderschap geeft zelfvertrouwen, voldoening en mega trots gevoel.

Is het altijd makkelijk?

Nee zeker niet, maar het is wel het allermooiste dat je jezelf kan gunnen. Verantwoordelijkheid nemen over jouw leven en eruit te halen wat erin zit. Persoonlijk leiderschap gaat over de dingen vandaag doen waar je volgend jaar dankbaar voor bent dat je nu die stap gezet hebt.

Ben jij klaar om de beste versie van jezelf te worden?

 

Je hebt niks te verliezen alleen maar heel veel te winnen. En heb je hulp nodig, stuur me dan gerust een bericht….

Direct meer tips & trucs op het gebied van persoonlijk leiderschap? Download hier gratis het e-book: “Next level gaan als ondernemer – persoonlijk leiderschap als solide basis voor een succesvol bedrijf”.