Dag comfortzone! Feel the fear and do it anyway

Uit je comfortzone gaan kan heel ongemakkelijk voelen maar ook hele toffe resultaten geven. Niet voor niets zeggen ze altijd; this is where the magic happens… En die magie is dan meestal een overwinning, een nieuwe skill, over een overtuiging heen stappen en jezelf trots maken. Het YES! gevoel.

In dit artikel lees je tips om groter te durven denken en te durven doen.

Waarom zou je uit je comfortzone gaan?

Naast dat het natuurlijk zonde is om te blijven dromen en op je sterfbed te denken “go had ik maar….” is uit je comfortzone gaan op zichzelf al heel waardevol. Uit je comfortzone gaan gaat over comfortabel worden in het oncomfortabel zijn en leren incasseren. Controle krijgen over je excuus Truus en feiten en emoties scheiden.

De flexibiliteit en veerkracht die je daarmee creëert gaat je niet alleen bij ondernemen veel brengen maar die voordelen merk je direct in alles terug. Het geeft onder andere energie en heel veel zelfvertrouwen. Dit masteren gaat jouw leven een stuk makkelijker en leuker maken. En het leuke is…. je kunt hier direct mee aan de slag en hoe klein je stappen ook zijn, alles is winnen wat mindset betreft tenminste als jij daarin wel voor jezelf zorgt. En daar heb ik wat mooie tips voor.

Drive versus Flow 

De motivatie (drive) hebben om dit te doen is natuurlijk super en om dan de meeste kans te hebben om een flow-ervaring te creëren terwijl jij je dromen en doelen nastreeft heb ik 5 key ingrediënten voor je:

  • Challenge & Skill

De uitdaging en je vaardigheden moeten in redelijke balans zijn. Kortom, het moet theoretisch wel haalbaar zijn.

  • Doel

Er moet sprake zijn van een sprankelend, motiverend en ook realistisch doel. 

  • Focus

Je moet je focus kunnen pakken en afleidingen kunnen beperken. Als jij totaal geen hoofdruimte hebt dan is de kans groot dat je gefrustreerd gaat raken op het moment dat je uit je comfortzone gaat. 

  • Fun 

Je moet de uitdaging in de kern echt leuk vinden, ongeacht of je het al beheerst.

En vergeet niet elke stap die je zet richting jouw droom of doel te vieren. Kijk wat vaker terug en wees trots. Wees die versie van jezelf die je wilt zijn kortom….kom in de actiestand. 

De moraal?
Feel the fear and do it anyway

 

Je hebt niks te verliezen alleen maar heel veel te winnen. En heb je hulp nodig, stuur me dan gerust een bericht….